دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 451
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 490
بازدید ماه : 493
بازدید کل : 250588
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

برنده و بازندة ..............

 

برنده و بازندة مذاکرات موفقیت‌آمیز بغداد
 
 

گمانه‌زنی‌ها، اطلاعات و روندهای موجود حاکی از موفقیت احتمالی نسبی مذاکرات آتی ایران و گروه 1+5 در 3 خرداد 1391 در بغداد است. درهرصورت تفاهم سازندة نسبی و مبتنی‌بر احترام متقابل ایران و گروه 1+5 در بغداد آغازگر خیز بزرگی در تعاملات برد ـ برد بین‌المللی ایران، ارتقای نفوذ راهبردی این کشور در سطح جهانی و پذیرش نقش منطقه‌ای این کشور در سطح منطقه‌ای خواهد شد.

موفقیت نسبی مذاکرات بغداد، کنشگران (Actors) بسیاری را در سطح بین‌المللی تحت تأثیر قرار خواهد داد. در یک تقسیم‌بندی کلی دو گروه از کنشگران به‌عنوان برنده و بازنده از موفقیت احتمالی نسبی مذاکرات بغداد متأثر خواهند شد.

عمده‌ترین بازندگان موفقیت نسبی این مذاکرات، کنشگران زیر می‌باشند:

طیف سیاستمداران جنگ‌طلب اروپایی و آمریکایی: این گروه اولین قربانیان موفقیت اولیة این مذاکرات خواهند بود. این گروه که در فضای بعد از 11 سپتامبر 2001 سیاست‌گذار دو جنگ فاجعه‌بار افغانستان و عراق بوده‌اند، متأثر از موفقیت نسبی احتمالی این مذاکرات در گوشة رینگ قرار خواهند گرفت و در دستیابی اهداف نظامی‌گرایانه و خشونت‌طلبانة خود با موانعی جدی روبه‌رو خواهند شد.

برخی از کنشگران عربی: بازیگران عربی همانند شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب در این مسیر مخصوصاً بازندگان اصلی خواهند بود. عربستان، قطر و امارات به‌عنوان بازیگران فعال ضدپارسی از آن جهت که در چند سال اخیر در سطح منطقه کارگزار ائتلاف ضدایرانی بوده‌اند و فضای خاورمیانه را به سمت امنیتی شدن و ضدایرانی‌گرایی هدایت کرده‌اند از موفقیت احتمالی این مذاکرات آسیب زیادی خواهند دید.

گروه‌ها و ایدئولوژی‌های رادیکال و بازیگران شبکه‌ای (Network Players): گروه‌ها و ایدئولوژی‌هایی همانند وهابیسم، صهیونیسم و سلفیسم که جریان فکری ایران‌هراسی و شیعه‌هراسی را در نظام بین‌المللی تئوریزه و هدایت می‌کنند نیز از موفقیت این مذاکرات صدمات قابل توجهی خواهند دید. علاوه‌براین موفقیت احتمالی این مذاکرات ضربه‌ای سنگین برای اهداف منطقه‌ای بازیگران شبکه‌ای همانند القاعده خواهد بود.

اسرائیل و لابی آیپک: بدون شک اسرائیل و لابی آیپک ازجمله بازندگان حتمی تحولات مثبت در موضوع هسته‌ای ایران در بغداد خواهند بود. اگر این نکته را مدنظر قرار دهیم که در چند ماه گذشته لابی آیپک و اسرائیل تلاش‌های قابل توجهی را درجهت زمینه‌سازی برای اقدام نظامی علیه ایران آغاز کرده‌اند می‌توان به خسران قابل توجه این دو کنشگر در پیامد موفقیت مذاکرات بغداد پی برد.

مجتمع‌های صنعتی ـ نظامی و قاچاقچیان مرگ (Merchants of Death): کارگزاران این دو گروه در غرب که در چند سال اخیر تلاش‌های مستقیم و غیرمستقیمی را درجهت فشار بر سیاستمداران ضدایرانی در محافل غربی آغاز کرده‌اند بدون شک از موفقیت نسبی این مذاکرات ضربه‌ای اساسی خواهند خورد و ناچارند که اهداف بین‌المللی خود را در جبهه‌ای دیگر پیگیری نمایند.

ترکیه: در تحولات چند سال اخیر ترکیه سعی کرده نقش رهبری را در عرصة تحولات خاورمیانه همسو با ائتلاف غرب در پیش گیرد. گسترده شدن نفوذ ایران در منطقه در پیامد موفقیت احتمالی این مذاکرات بدون شک ترکیه را در تحقق اهداف رهبری منطقه‌ای با رقبا و چالش‌هایی جدی روبه‌رو خواهد کرد.
 
علاوه‌براین، عمده‌ترین برندگان موفقیت نسبی این مذاکرات، کنشگران زیر می‌باشند:

مردم، حکومت و دستگاه دیپلماسی ایران و آمریکا: بزرگ‌ترین برندگان موفقیت این مذاکرات به‌صورت حتم مردم ایران و آمریکا خواهند بود. مردم، حکومت و دستگاه دیپلماسی ایران و آمریکا درطول 33 سال گذشته هزینه‌های زیادی را درجهت برآمدن استراتژیک ایران در عرصة بین‌المللی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم متحمل شده‌اند؛ لذا موفقیت نسبی این دور از مذاکرات بیشتر از همه این کنشگران را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

خیرخواهان و خوش‌بینان روابط ایران با آمریکا و اتحادیه اروپا: این گروه در چند سال گذشته و همزمان با بحران اقتصادی در غرب تلاش‌های بی‌وقفه و قابل توجهی را درجهت مهار بازیگران عرصة نظام بین‌المللی جهت عدم اقدام امنیتی سنگین علیه ایران انجام داده‌اند. درصورت موفقیت مذاکرات بغداد این گروه در سطح بین‌المللی تجدید حیاتی جدی خواهند یافت.

کنشگران همسو با گفتمان مقاومت در خاورمیانه: سوریه، گروه‌های مقاومت فلسطینی و لبنانی به‌علاوه برخی دیگر از جریان‌های حامی گفتمان مقاومت در منطقة خاورمیانه نیز منافع قابل توجهی را از موفقیت احتمالی مذاکرات بغداد خواهند برد. موفقیت ایران در این مذاکرات موج جدیدی از فعالیت‌ها و پیشرفت گفتمان مقاومت را در منطقة خاورمیانه ایجاد خواهد کرد.

جامعة مدنی جهانی و حوزة عمومی بین‌المللی: اهداف صلح‌جویانه جامعة مدنی جهانی درطول دو دهة اخیر تحولات بین‌المللی، فدای تمایلات منفعت‌جویانه و خشونت‌طلبانه سیاستمداران پیرو گفتمان نظامی‌گری گردیده است. بدون شک جامعة مدنی جهانی و حوزة عمومی بین‌المللی درصورت موفقیت این مذاکرات جان و نیروی تازه‌ای خواهند گرفت.

حقوق و سازمان‌های بین‌المللی: حقوق بین‌المللی مخصوصاً در ده سال اخیر فدای اهداف سیاست بین‌المللی بوده و جامعة بین‌المللی را به فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی مهمی همانند سازمان ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ناتو و اتحادیه اروپا بدبین کرده است. موفقیت این دور از مذاکرات مبتنی‌بر راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک باعث اعتماد مجدد بین‌المللی به حقوق و سازمان‌های بین‌المللی به‌عنوان مهم‌ترین تنظیم‌کنندگان روابط بین‌المللی فراتر از بازیگری دولت‌ها خواهد شد.

مردم فلسطین، عراق و افغانستان: مردم این سه کشور در چند سال اخیر به‌خاطر فضای امنیتی بین‌المللی مورد اغفال جامعة بین‌المللی قرار گرفته‌اند. اعتماد متقابل ایران و نظام بین‌المللی در مذاکرات فرارو بی‌شک فرصتی تازه برای بازبینی نوع نگاه بین‌المللی به این کشورها با توجه به الگوی دستیابی به راه‌حل‌های سیاسی ازطریق مذاکرات دیپلماتیک بین‌المللی خواهد شد.

نتیجه اینکه نگاه بین‌المللی درحال‌حاضر به نتایج مذاکرات ایران و گروه 1+5 حساسیت زیادی پیدا کرده است. موفقیت یا عدم موفقیت مذاکرات 3 خرداد بغداد نه‌تنها برای برندگان و بازندگان آن مهم است بلکه نقش تعیین‌کننده‌ای در آیندة موازنه قدرت درحال تغییر در خاورمیانه و تعیین وزن و گسترة حوزه‌های نفوذ ایران و دیگر بازیگران مطرح در معادلات منطقه خواهد داشت.

بهزاد خوش‌اندام، کارشناس مسائل بین‌المللی



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com